Onsdag


- På Lördag blir det givetivs fira av då det är San Juan (spansk midsommar) men även kvartsfinal i fotbolls EM mellan Spanien-Frankrike ;)

Idag jobbade jag sista dagen i juni för den här gången, för nu har jag SEMESTER! Imorgon bär det av till Spanien, Fuengirola med syster. Ser fram emot en dunder resa! Uppdaterar igen när jag är hemma. Ha det bäst och simma lugnt! Kommer sakna er, ni vet vilka ni är! trots att vi ses snart igen ;)

Kram Louise

Måndag


Känner att jag inte har koll på dagarna alls längre, det bara snurrar i huvudet och jag är allmänt lost. Idag är min lediga dag så har jobbat alla dagar fram tills idag. Det har varit både bra och dåliga dagar på jobbet men så är det ju, speciellt när man jobbar på en avdelning där man får se och vara med om allt och lite till. Idag har det varit allmänt lugnt, har påbörjat packningen till Spanien och nu laddar jag upp inför matchen ikväll, Spanien-Kroatien :) Imorgon och på onsdag är det jobb, och på torsdag är det *trumvirvel* SEMESTER och avresa mot Spanien :D

Kram Louise

Tisdag


Matchen i söndags slutade inte riktigt som jag hade tänkt mig, men bättre oavgjort än en förlust, right? Hur som helst, Ramos & Torres, my guys ;)
Igår jobbade jag dag, och gosh vad jag for runt, hela dagen verkligen, vart t.o.m lite övertid där på slutet. Men trots allt spring så måste jag få säga att det var en kanonbra dag, helt klart!
Idag har jag haft utbildning hela dagen. HLR på förmiddagen och Durewall på eftermiddagen, ganska seg dag med tanke på att det känns som att jag gjorde den där utbildningen igår, fast att det var ett år sen. Men som sagt, upprepningar ger färdighet ;) När jag skulle hem kl.16 fastnade jag i värsta trafikstockningen ever på Västerleden p.g.a 2 olyckor som skett strax inpå varandra. Lyckades dock slingra mig ur ledet och ta en omväg hem, men tid sparade jag garanterat!  
Tillbaka till igår, 11 juni, ett helt år sedan jag tog studenten. Jag minns det som om det vore igår, känslan på flaket slår nog allt. Känslan av att avsluta ett kapitel och börja om på ett nytt gjorde mig både ledsen och lycklig på samma gång. Såhär ett år i efterhand kan jag inte vara mer än nöjd över det gångna året. Det enda som har varit negativt är att jag inte har fått vara frisk, men nu när operationen är gjort hoppas jag på ett friskare liv med god hälsa :)
Imorgon är min enda lediga dag den här veckan. Ska försöka sova ut lite innan jag och Linda åker och spenderar dagen i Västerås!

Kram Louise

Söndag


Södag idag och veckan börjar lida mot sitt slut. Det har varit en fullspäckad helg för min del. I fredags var det studenten för hela slanten som gällde, både för älsk och Ewe. Dagen bjöd på strålande sol och en hel del åkandes för min del. Stort grattis till er även här, och all lycka till i framtiden! Lördagen började med jobb och avslutades med trerätters i Arboga, tusen tack för den efterlängtade middagen kära mor! Då det blev en lååång kväll igår så sov jag otroligt länge imorse, dock inte så länge som jag hade velat då jag hade en rastlös individ som låg och drygade brevid mig ;) Annars har jag bara sysslat med småsysslor under dagen, grillade nyligen och sitter nu spikad framför EM-matchen mellan Spanien och Italien. Har en 6 dagars arbetsvecka att se fram emot så den resterande kvällen kommer att ägnas åt att samla krafter!

Kram Louise


Torsdag


- Snart dags för fotbolls EM, TAGGAR SÖNDER!!

I senaste inlägget skrev jag att jag hade 3 dagar på mig att bli frisk, och idag, 3 dagar senare, SÅ ÄR JAG FRISK! Kan inte fatta att det har tagit mig 25 dagar att komma på benen till 100% igen, 25 dagar, det är nästan en hel månad :o Visserligen så krånglar magen till och från fortfarande, järntabletterna bidrar till att göra det värre än vad det är men har jag stått ut med dagarna efter operationen så står jag ut även med det här, tro mig! Det går inte att beskriva med ord hur skönt det är att "skiten" äntligen är över. Jag hoppas innerligt att ingen ska behöva gå igenom det som jag har gått igenom, skulle aldrig önska en annan människa det. Däremot så önskar jag er som är friska att ni får fortsätta att vara just friska. Värt att tilläggas är att jag fortfarande även har problem med smaken, vissa saker smakar som det brukar, andra saker smakar skit rent utsagt, t.ex. coca cola och choklad. Fast å andra sidan så är det ju bara bra om det smakar skit, slipper jag bli sugen på det mer ;)
Idag var det även första arbetsdagen på sommarschemat för min del, och gosh vilken bra dag det har varit! Har haft jättebra och trevliga patienter. Fått komplimanger så det räcker och blir över idag tror jag: "Du har riktiga rådjursögon, otroligt vackra!" "Ursäkta om jag tittar så mycket på dig, men du vet ju varför" "Gud vad fin du är i håret" Behöver jag fortsätta? Otroligt rolig och trevlig dag med andra ord!
Den resterande kvällen blir lugn, för imorgon vankas det studenten för älsk och Ewe. Och till er två har jag bara en sak att säga: ta vara på morgondagen och njut av varje sekund, för dagen är snabbt förbi!

Kram Louise

Pics





Bilder på mig och syster från i fredags. Måste få säga att efter att ha legat till och från i sängen i 19 dagar, ofixad, så var det trevligt att få på sig lite snygga kläder och känna sig någolunda som människa igen för en kväll.

Kram Louise


Måndag


- Ett stort grattis i efterhand här på bloggen till min käre far som i fredags, den 1 juni blev 50 år ♥


Tanken var att jag skulle ha uppdaterat igår men tiden var knapp, jag var otroligt trött och sen tittade jag givetvis på BB finalen. Och på tal om den, helt klart rätt vinnare! Jag sa hela tiden att så länge Annica kommer 3:a spelar det inte mig någon roll vem som kammar hem vinsten, båda förtjänade det.
Då ska jag försöka att backa tillbaka tiden lite och berätta vad som har hänt sen senaste uppdateringen. I onsdags ringde läkaren mig och frågade hur jag mådde, ja ni vet allt som hör till den vevan. Han berättade även att proverna visat att mitt CRP var högt vilket på svenska betyder att proverna visade att jag fått en infektion i kroppen. Mitt blodvärde var även det lågt, mitt värde låg på 95 och normalt referensvärde för Hb-värdet hos kvinnor är 130-155 gram per liter. Värt att tilläggas här är att fredagen då jag kom in med ambulans så låg mitt Hb på 130 vilket alltså var normalt. Slutsatsen som kan dras är alltså att efter min senaste blödning förra måndagen så sjönk mitt värde rejält. Läkaren föreslog en ny telefontid dagen därpå och ett nytt besök hos honom fredag 1 juni angående hur vi skulle gå vidare.
I fredags följde Ewe med mig till Västerås och 08.30 fick jag träffa läkaren. Vi pratade en hel del och han pratade med sin kollega fram och tillbaka om hur vi bäst skulle gå vidare. Jag hade här alltså fortfarande feber och illamående. Vi kom fram till att jag måste börja äta järntabletter för att på bästa sätt få upp mitt låga värde. (Hemoglobin är ett protein som ger blodet dess röda färg och det behövs för att blodet ska kunna transportera syre från lungorna till kroppens organ. Hemoglobin nybildas i vår kropp hela tiden och en viktig förutsättning för att det ska göra det är att det finns järn.) En liten parentes, hoppas att ni lärde er något nytt! För mig förklarade även mitt Hb värde varför jag har varit så trött och orkeslös, yr, andfådd och haft huvudvärk och hjärtklappning vilket är solklara symtom på ett lågt värde. Så med den förklaringen hoppas jag att jag med hjälp av järntabletterna får bort dessa symtom så snabbt som det bara går! Vidare så var virus den mest tänkbara förklaringen till mitt CRP värde. Och för er som inte vet så kan man inte behandla virus utan man kan bara vänta ut det. Angående illamåendet så fanns här ingen annan förklaringen än att blodet jag svalt helt enkelt hade pajat min mage och satt den ur balans. Alltså, bara att fortsätta även med dessa tabletter. Besöket avslutades med att en remiss skickades till min husläkare som jag skulle kontakta på måndag (idag) för ytterligare prover om febern inte hade gått ned. Och regeln som fortfarande gäller: börjar det blöda så måste jag ringa, direkt!
Måste tillägga här att läkaren som jag har haft har varit otroligt duktig och bra och inte minst visat att han har brytt sig genom att hela tiden följa upp mig med samtal och besök. Ett stort tack! Ett stort tack även till den övriga personalen som har varit så trevliga och hjälpsamma. Kul att jag fick uppmaningen att komma och praktisera på mottagningen framöver, det ska jag garanterat göra när tillfället kommer, utan tvekan!
När jag kom hem från läkaren i fredags eftermiddag hade jag mycket att göra trots att jag var sjuk. Anledningen: pappa fyllde 50 år! Och det hade jag inte tänkt att missa för allt i värden. Han hade en riktig brakfest med band, god mat och trevliga människor. Naturligtvis var jag nykter så istället för att dricka agerade jag chafför. Kvällen var suverän, dock så mådde jag inte sådär jättebra så åkte hem några vändor och vilade i mellan åt. Men såhär i efterhand är jag glad över att jag inte missade en kanonfest!
Idag är det måndag och ny vecka. Kan med ett leende på läpparna säga att idag (dag 22) är smärtan i halsen HELT borta och så även febern. Det som nu återstår är att den äckliga smaken ska lämna min mun, illamåendet och huvudvärken ska försvinna och jag ska komma på benen till 100% igen. Imorgon skulle jag ha börjat jobba men då det inte är möjligt så kommer jag istället att börja på torsdag. Jag har 3 dagar på mig att bli helt frisk, och det tänker jag fan fixa!

Kram Louise

RSS 2.0