Diza

Diza


Gick upp redan vid kl.11 idag för att hinna göra iordning mat innan far kom hem från arbetet. Fram emot kl.13 åkte jag till mor för att vara hundvakt åt min lille Diza. Väl innanför ytterdörren möttes jag utav att det låg toalettpapper överallt. Någon som haft kul kan man säga. Och gissa vem som fick städa? Jo jag, jippie! Blev kvar där i stort sett hela kvällen fram tills mor & urban kom hem. Imorgon är det halloween, bus eller godis? ;)

Kram Louise

Darker days are drawing near

regn


Vaknade idag utav att ytterdörren smällde igen. Pappa som kom hem på lunch. Kände stelheten i hela kroppen och hur ögonlocken var tunga som bly. Och innan jag visste ordet av det hade jag lyckats slumra till igen. När jag vaknade nästa gång vände jag mig om och tittade på klockan. 14.30 visade den. Shit! tänkte jag högt för mig själv och for upp som en kulspruta. Pappa skulle sluta om en halvtimme och han som skulle skjutsa mig till Lovisa. Jag sprang ner till köket för att göra iordning något att äta, blev tacos kvar från gårdagen. När jag nu tittade på klockan visade den 13.35. Konstigt tänkte jag, och så slog det mig. Sommartiden är ju slut och då jag inte har varit här på ett tag så har jag givetvis inte ställt om klockan. Pulsen började sagta glida tillbaka till det normala och jag kunde göra mig iordning i lugn och ro. Lite efter tre slaget fick jag skjuts till Lovisa där jag spenderade i stort sett hela kvällen. Blev till att plugga en del då jag har prov efter lovet men lite skitsnack hann vi också med. När jag lämnade Lovisa möttes jag av ett riktigt oväder. Såg den första snön drilla ner ifrån himlen blandat med regn. Ingen vidare kombination så det blev till att skynda snabbt till bilen där pappa väntade. 
     Nu är klockan strax innan 01 så ska börja röra mig mot sängen. Imorgon väntar en dags hundvakt åt min lilla Diza, det ser jag fram emot :) Godnatt !   

Kram Louise

A thousand thoughts

väg


Vaknade med huvudvärk och har sedan dess tagit mig igenom dagen med en ipren i kroppen. Tänka sig att något så litet kan göra susen. Har spenderat i princip hela dagen i soffan, antingen framför tv:n eller datorn, det varierade. Tankarna har flödat fram som på räls i mitt huvud under de senaste timmarna. Jag försöker hela tiden att analysera mitt liv och dagarna som gått eller ska komma. Jag ser tillbaka på situationer som kunde sett annorlunda ut om jag inte reagerat som jag gjort. Det är så mycket som kretsar i mitt liv just nu att jag verkligen inte vet vart jag ska börja. Vilka beslut jag ska ta, hur jag ska gå till väga och vad konsekvenserna blir? Man måste våga chansa, man lär sig utav sina misstag som man brukar säga, och det måste jag faktiskt erkänna är sant. Jag har gjort en del saker i mitt liv som jag ångrar att jag har genomfört. Jag har även upplevt vissa saker jag också helst skulle velat undvika. Men jag hade definitivt inte varit den personen jag är idag om dessa händelser inte inträffat. Man växer som person för varje dag och det gäller att tänka som så att jag är stark, jag fixar det här. Något som däremot är konstant i mitt liv numera är saknaden efter någon. Jag vill ha någon nära, någon att ge kärlek till. Jag har låtit rädslan ta över, rädslan att släppa någon för tätt in på mitt liv. Orsaken till den här ständiga rädslan är alla upplevelser som jag bär inom mig. Jag kommer aldrig att lita på en kille förräns han bevisar motsatsen. Jag vill aldrig mer vara rädd för att somna, rädd för att möta den kommande dagen. Jag står här idag tack vare att jag är den starka personen som jag är, och jag kommer acceptera ett liv utan någon vid min sida så länge jag inte träffar någon som är villig att kämpa. I dagsläget tar jag varje dag som den kommer och hoppas att någon gång i framtiden få träffa någon att dela mina tankar och vardag med.

Kram Louise 

Get on the floor

Kryssning


Ska börja med att be om ursäkt för att jag inte har skrivit på ett par dar. Blir svårt att hinna med ibland när jag har mycket annat att ta mig igenom. Skolveckan avslutades i fredags med att jag hade prov i data kunskap. Resultatet fick jag några minuter efter att jag var klar. Och gissa vad? Alla rätt! Blev riktigt stolt över mig själv där då jag tidigare aldrig använt vare sig excel eller power point. Word däremot är något som jag är riktigt haj på, fast vem är inte det.
     Helgen har varit hyffsat lugn. I söndags åkte jag iväg på kryssning tillsammans med familjen samt Lovisa. Väl ombord blev det en helskön kväll med mycket dans och många trevliga människor. På bussresan hem till Kungsör dagen därpå var vi alla mycket trötta vilket resulterade i väldigt mycket skratt. Tror aldrig jag har skrattat så mycket på så lång tid någon gång, men kul var det. 
     Idag är det då Tisdag vilken för min del innebär höstlov. Sömntutan själv passade på att sova ut, ända fram tills kl.13 (a) tänka sig så härligt det var. Runt kl.15 kom far då det nu är dags för mig och syster att vara hos honom i ett par dar. Han åker till sydafrika på jobb i slutet på veckan nu så gäller att ta vara på tiden väl :) Blev till att åka iväg och handla mat för de kommande dagarna. Nu ikväll ska jag ta det allmänt lugnt och bara vila upp mig efter kryssningen, den tog slut på mycket krafter vill jag lova. En fortsatt trevlig kväll får jag önska er alla!

Kram Louise  

Ready, Set, Go!

Louise Pettersson


Hej alla glada, nu har jag tagit mig i kragen och äntligen skaffat mig en blogg. Kan vara skönt att få skriva av sig lite och samtidigt få bjuda lite på sig själv. Vem är det nu som kommer att skriva alla dessa inläggen? Jo det är jag, Louise Pettersson från Kungsör. Mycket mer än så behöver jag inte berätta. Är du lite extra nyfiken kan du alltid klicka in dig på min profilbild så kommer det upp lite små fakta, inget märkvärdigt.
    Idag är det Torsdag vilket betyder att jag har spenderat i princip hela dagen i skolan. Går för övrigt på Omvårdnads programmet i Eskilstuna. Blev en tuff start på morgonen med matte, engelska och svenska efter varandra. Hade även en vårdlektion innan det var dags för lunch. Serverades pannkakor idag men hade inte direkt turen på min sida så fick vänta i 20 min på nya då de tagit slut. Blev en ganska kort lunch då den mesta tiden gick åt till att stå i kö. Efter lunch hade jag bild lektion där jag fortsatte arbetet med min Ford Mustang GT, börjar likna något nu. Längst ner på dagens schema stod det idrott. Trots att jag skadade handen under träningen i tisdags var jag med och gjorde mitt bästa, med bara en hand. Vi lirade tempoboll, något jag aldrig tidigare kört så måste erkänna att det var riktigt kul :) Slutade vid kl.16 så blev till att spendera i stort sett en timme på station innan mitt tåg kom. Nu ikväll ska jag ta och gå igenom lite spanska inför morgondagen, annars blir det en rätt lugn kväll. Imorgon är det fredag vilket innebär höstlov. Riktigt härligt ska det blir att få vila upp sig och dra blickarna från böckerna lite. Ska passa på att tacka Malin också för hjälpen med bloggen och önska er en fortsatt trevlig kväll :)

Kram Louise 

RSS 2.0