When you don´t know

blåbär

I fredags avslutade jag praktiken för den här veckan. Har varit en jobbig veckan med mycket att göra & tidiga mornar. Men allt har flutit på som det ska så allt har hunnits med vilket är ett stort plus. Slutade kl.16 i fredags och efter det åkte jag in till Etown med Cissi & Lou. Blev en helkul fredag med andra ord.
Igår (lördag) följde jag med Cissi hem till Dalståltorp. Blev även där en helkul dag med knäckbak och hela köret :)
Idag kommer släkten för att fira mig så det ser jag fram emot :) Fyller egentligen den 4:e vilket är nu på torsdag men eftersom att det är planerat att jag åker till thailand då så blir jag firad tidigare :) Och nu när det är massa demostrationer där nere och flygplatsen är stängd så vet jag inte alls hur det kommer bli. I värsta fall blir det ingen resa alls. Finns inte så mycket att göra åt, men i dagsläget ser det rätt mörkt ut, men man får aldrig sluta hoppas.

Kram Louise

Mot kallare tider

värme

Igår var jag riktigt trött när jag slutade jobba. Brev i princip till att ta sig hem, äta något, se lite på tv och sen sova. Dagen gick för övrigt väldigt bra, allt flöt på :) Idag tog jag en riktig sovmorgon då jag var ledig. 13.30 visade klockan när jag öppnade mina ögon. Tänka sig så otroligt skönt det kan vara att få sova efter några tuffa dagar. Fram emot tre snåret så åkte jag och syster ner till läkarhuset, tog sista twinrix sprutan innan resan om 9 dagar. Ska bli riktigt härligt att få komma iväg till värmen lite måste jag säga :) Senare på dagen tog jag tåget in till Västerås tillsammans med mina kära systrar. Blev en ca 2 timmar på stan, räckte gott och väl. Jag märkte av hur otroligt kallt det börjar bli ute nu när vi väntade på tåget hem. Knappt så man kan stå helt still utan att bli frusen. Så gäller att man rör på sig, haha ;) 
    Imorgon är det Onsdag vilket innebär en ny dag på jobbet. Börjar kl.08 och går till kl.16. Hoppas på en lugn dag så att det inte blir allt för stressigt. Ta hand om er nu och se till att hålla värmen :)

Kram Louise 

It´s cold around me

vinter

För några dagar sedan kom den första snön som fortfarande breder ut sig över stora områden. Nu är det fram med pulka och vantar som gäller för många utav de yngre. Personligen är jag inte mycket för snö utan föredrar hellre att ligga ihop krupen under en varm filt framför en film. Har aldrig haft något intresse utav att spendera min tid ute under vintern, varken i skidbacken eller pulkbacken. Tur att vi alla är olika och har olika intressen, annars vore nog inte livet lika kul. 
    Mycket spring och hektiskt schema har det vart under helgen då jag har jobbat. Ingen höjdare att kliva upp kl.07 på morgonen och bege sig ut i kylan. Hade inte vart fel med en ledig helg då jag älskar att sova :) Men ibland får man ta sig i kragen och släpa sig upp ur sängen om man ska komma någon vart. Dagen idag avslutades strax efter kl.16. Pallrade mig ut i mörkret och vinterkylan och satte kurs mot sporthallen. Blev ju ingen match för min del idag så fick nöja mig med att jag hann dit och få mig en liten titt iaf. Ikväll blir det en tidig kväll då jag börjar redan kl.07 imorgon också. En rolig start på en ny vecka, tycker du inte? ;)

- Everyone deserves a second chance, but not a third one.

Kram Louise

Wondering Why

svek

Tänkte ta upp ett ämne som i stort sett alla någon gång i sitt liv har upplevt, svek. Att bli sviken av någon man står nära är nog en utav de värsta upplevelser man kan vara med om. En vän, en förälder, överhuvudtaget någon man står nära. Att någon som man förväntar sig ska finnas där plötsligt vänder ryggen till, blundar. Vad ska man ta sig till? Det är lätt att ta till kudden. Att trycka ner ansiktet och släppa ut alla känslor. Känna smaken av tårar blandade med snor. Vad är det för fel på mig? Varför gör han/hon så här mot mig? För det är ju mig det är fel på, eller? Att lyssna på den där sången, som så bra beskriver precis hur man har det. Det känns som om låten är skriven om en själv. Alla svek gör ont. När man har blivit riven tillräckligt många gånger förlorar man förtroendet. Man förväntar sig att bli sviken igen. Man kanske aktar sig för sociala situationer. En del människor kan ha svårt att ha nära relationer eller kanske bara lära känna personer, just för att de har blivit svikna förut och inte litar på någon. Svek kan alltså förstöra människor, göra dem bittra. Precis så är det för mig, jag har så otroligt svårt för att kunna lita på en person, och det har just med rädslan för att bli sviken att göra.
Hur kan man göra för att inte sjunka alltför lågt när man blir sviken? För att inte bli deprimerad och kanske i värsta fall välja att avsluta sitt liv? Min personliga erfarenhet av detta är att det blir bättre. Hur mörkt det än ser ut nu. Det är bara att klamra sig fast vid den lilla lust till livet som förhoppningsvis finns kvar. Om man dock väljer att begå självmord kanske man själv sviker någon? En sådan akt väcker ju självklart starka känslor hos alla närstående. Skuldkänslor är självklara reaktioner. 

Svek är något av det värsta en människa kan uppleva. Så tänk innan du gör något som du tror kan såra någon du håller kär.

Kram Louise
 

Tick Tack

If Rune


Tiden går och praktiken har tagit mycket utav min tid både när det gäller det ena och det andra. Har desvärre inte hunnit blogga varje dag som jag kanske skulle ha velat, men ska försöka så gott det går i fortsättningen. Förra veckan var mycket händelserik, avslutade jobbet i fredags kl.16. Fick in ett larm vid kl.14 som vi var tvugna att åka ut på. Var rätt tragiskt då vi fick ringa efter en ambulans när "gubben" i fråga inte alls var sig lik, riktigt blek bl.a. Har träffat honom flera gånger tidigare men trots det fick han för sig att jag var hans dotter. Lite skumt men ibland kan det även slå lite slint i skallen på våra gamla, man får göra så gott det går :)
I lördags var jag på fest ute hos Michelle, blev lite väl mycket dricka för min del med tanke på att jag hade match dagen efter. Kvällen var för övrigt mycket trevlig och jag tackar alla för en kanon kväll :)  
I söndags var det dags att packa väskan igen och åka iväg på match i Ljungsbro. För er som inte vet vart det ligger så ligger det i närheten utav Linköping och är ungefär som Kungsör till storleken. Var även våran första match med de nya kläderna, riktigt nice får jag lov att säga. Mindre roligt var ju att domarna var värdelösa och motståndarna såg ut som heffaklumpar. Du kan säkert själv lista ut att det blev en förlust. Men det är bara att bita ihop och tagga till inför hemma matchen sen. 
I måndags var det dags för ny vecka igen vilket för min del även innebar praktik. Fick en liten sovmorgon då jag började först vid kl.12. Slutade sedan strax efter kl.21. Blev även nu en händelserik dag med fullspäckat schema. Fick vara med vid sondmatning för första gången, vilket innebär att man ger mat (näring) genom en tunn slang som går in i magen. Min handledare råkade av misstag även ge fel medicin till en person. Blev lite panik då vi var mitt ute på vischan i Valskog när hon kom på det. Vi blev tvungna att ringa sjukvårds upplysningen som kunde konstatera att det inte var någon fara då det inte var några farliga mediciner, tur det :)
Igår jobbade jag till kl.16 och framåt kvällen var jag iväg och tränade. En lugn dag för övrig med riktigt dåligt väder.
Idag började jag kl.07.30. Har hunnit med några besök och har även varit ut till en dam på besök i två timmar. Hon ligger inför döden så behöver mycket hjälp nu i slutkampen. Sorgligt att sen en person bara bli mindre och mindre för varje dag och inte ha den där gnistan i ögonen längre. Finns inget som kan hjälpa henne då hon har flera tumörer i hjärnan så man kan inte göra så mycket mer än att vänta, usch hemskt är det... Nu är jag hemma på lunch så ska strax kila iväg och jobba nån timme till. Ha en fortsatt trevlig dag :)

Kram Louise

We´re a picture in my mind

vårdarbete


Den här veckan har jag upptäckt att man verkligen aldrig ska ta saker och ting för givet, det slutar bara med besvikelse. Har också börjat praktisera den här veckan i hemtjänsten. Blir långa dagar då jag redan nu tar igen mina timmar som jag går miste om då jag åker till Thailand. Måste säga att jag trivs riktigt bra, alla är så otroligt snälla & trevliga. Har mött så mycket nya människor på bara 3 dagar så det är inte sant. Har sett mycket tragiskt å andra sidan också men det är ju som sagt en del i arbetet. Kan konstatera att det är 2 saker jag borde lära mig: prata finska & dricka kaffe. Då skulle saker & ting gå mycket smidigare, haha. Kommer inte att hinna med några träningar den här veckan men det får jag ta. Får ladda så gott som jag kan inför matchen på söndag ändå. Rör ju en hel del på mig nu i jobbet så det är aldrig fel ;) Har jobbat två kvällar i rad nu så imorgon börjar jag kl.07 och slutar kl.16. Blir bra då pappa kommer hem från sydafrika imorgon kväll. Får önska er alla en fortsatt trevlig vecka :)

Kram Louise

The weekend

Jag

Helgen har varit riktigt bra. Hade sista skoldagen för i år i fredags. De kommande 3 veckorna är det praktik som gäller innan det bär av till Thailand :) Spenderade fredags kvällen tillsammans med Ewe, mys pys :)
Lördagen spenderades hemma hos far min tillsammans med Cissi & Louie. Riktigt kul att få träffa Cissi igen som varit borta i Spanien i två veckor. Blev till att äta gott och prata såklart. Lite senare in på kvällen tittade Becca, Alice & Lisa förbi. Trevlig trevligt.
Idag har jag haft hemma match mot Örebro, vi hade riktigt bra spel vilket givetvis ledde till vinst med 14-10. Var tänkt att jag skulle in till Eskilstuna en sväng efter matchen men blev aldrig så. Nu ska jag sova och ladda inför morgondagen, jobb jobb. Godnatt. 

Kram Louise 

Torsdag

handboll

- One step at a time


Ledig idag så vaknade strax efter kl.12. Hade utvecklingssamtal vid kl.15 så pluggade lite innan dess. Strax innan halv tre åkte vi in till Eskilstuna. Allt jag gjort hittills i skolan såg superbra ut så nu gäller det bara att fortsätta kämpa. Ikväll är det träning, ska bli kul då jag inte tränat på ett tag pga förskyldning. Match hemma mot Örebro på söndag också, riktigt taggad ;) Imorgon kommer Cissi hem från Spanien också, saknat henne som fan så ska bli kul att ses på lördag :) Hoppas att ni alla får en trevlig kväll :)

Kram Louise 


This time, I wonder what it feels like

at the evening


Ledsen att jag inte har skrivit på ett par dar, har haft fullt upp med både det ena och det andra. Lovet förra veckan var riktigt bra, hann med att vila blickarna från böckerna lite vilket var huvudsaken.
Den här veckan har börjat bra. Hade prov igår i inaktivitet, vilket mot förväntan gick otroligt bra, nu väntar bara resultatet :)
Idag började jag vid 10.20, hade bara en lektion då jag skulle på ett läkarbesök i Västerås. När jag kom till skolan möttes jag av folk som strömmade ut genom dörren. Tydligen brandlarmet som gick så svenska lektionen blev lite försenad, absolut inget mig emot :) Lektionen slutade vid 11.30 så hann till tåget hem i tid. Tåget visade sig vara försenat 30 min så blev upphämtad i Eskilstuna istället då tiden var knapp. Ingen höjdare att komma försent när man har en bokad tid. Blev ett par timmar som spenderades i Västerås, kom hem för bara några minuter sedan. Kvällen ska jag ägna största delen av till att plugga spanska. Ska man fixa provet så gäller det att ligga i.
     Ibland undrar jag om man kan få förtroende för en person igen. En person som svikit en men insett att den gjort fel. Kommer man någonsin att få dela med sig utav sitt liv till den personen igen? Det är en fråga som jag hoppas att jag snart får svar på...  

Kram Louise

RSS 2.0