Lumpen

:)


Fick ett brev från Pliktverket idag där det står att jag, efter att ha gjort en lämplighetsundersökning är lämpad för tjänstgöring i Försvarsmakten. Jag som ni säkert redan vet har varit intresserad av polisyrket sedan barnsben, och är fortfarande. Det har fallit sig naturligt att jag även haft som mål att göra lumpen. Jag älskar utmaningar och adrenalinkickar av alla slag. Sen tror jag att under tiden man tjänstgör så lär man känna sig själv och andra på ett annat sätt än vad man är vad vid, man lever tillsammans och man sammarbetar en hel del, vilket är otroligt nyttigt. Men framför allt, du får ett minne för livet. 
    Tydligen så är jag lämpad för tjänstgöring trots min astma, hur nu det kan komma sig? Klart att det var en positiv nyhet men å andra sidan vet jag att min astma är så pass svår i dagsläget att jag tror att lumpen skulle vara en fysisk omöjlighet. Jag hatar att säga att något är omöjligt, för allt går om man bara vill som jag brukar säga. Men att en dröm går i kras kan jag leva med, men drömmen om att bli polis ger jag inte upp i första taget ;)

Kram Louise 

Måndag

:/


Igår var jag otroligt trött så la mig redan strax innan kl.21, sjukt för att vara mig men är man trött så varför inte? Hade svårt för att ta mig upp imorse men så fort jag tagit mig ur duschen blev jag piggare. Sen när jag skulle ta mig till tåget och såg att regnet öste ner så var jag inte så pigg längre, konstigt? Sen gäller det att bestämma sig för om man ska gå och ta paraplyt eller cykla och skippa paraplyt för att det går så mycket fortare. Mitt val föll på cykeln så fick ta konsekvensen av det valet, att se ut som en blöt hund väl framme på skolan, men det kan ju vara kul det också? Eller kanske inte... Skoldagen flöt på med svenska, idrott och psykologi. Nu när jag kommit hem tänkte jag ta och plugga lite samhäll och förbereda lektionen i kommunikation, kan behövas :)

Kram Louise 


Söndag

^^


Söndag idag och jag är sjukt trött, hör väl söndagarna till antar jag. Hade jättekul hos Malin i fredags och hade en fin lördag tillsammans med älsk igår, det tackar jag för <3 Imorgon är det en ny vecka med nya tag, är helt slut i hela kroppen så känner på mig att veckan kommer bli seg, men jag kan ju ha fel, återstår att se. Ikväll blir det bara till att chilla framför tv:n, har inte ork för nått annat, haha (a)

Kram Louise

Tack för kvällen

<3

                                                                - Jag & Cissi, något packade (a)

Kvällen hos Malin igår var guld värd, hade otroligt kul, och tack alla för födelsedags sången <3
Kom precis hem till mor, ska ta hand om Diza tillsammans med älsk som kommer hit snart. Mor & Urban är i Strängnäs på Dansbandskampen så är alone in the house. Blir en myskväll ikväll med andra ord :)

Kram Louise

Paaarty

(y)


                                              Nu drar vi strax till etown, it´s gonna be a good night ;)

Kram Louise

Fredag

:)


Kom precis till morsan så sitter och väntar på att Cissi ska komma hit. Sen kommer Lola hit om en timme ca. Blir till att fixa sig här inför kvällen och sen käka hos far innan vi åker in till Malin, tagga!

Kram Louise

Torsdag

^^

Sovmorgon idag, otroligt härligt! Har inte gjort så mycket idag i och med att jag sov så pass länge (a) Har hunnit tagit mig till pappa iaf så alltid något (y) Han berättade för mig idag att han kommer få behålla jobbet p.g.a. ett special erbjudande han fått. I och med att företaget han arbetar på (Car-o-liner) ska flytta hälften av sin verksamhet från Kungsör till Göteborg så skulle hans tjänst vara tvungen att följa med. Han som inte vill flytta från Kungsör eftersom jag och min syster bor här sa nej till att flytta med. Och eftersom pappa är den enda i Sverige, och den enda på Car-o-liner som kan det han gör så antar jag att företaget inte ville gå miste om honom. Han fick då ett special erbjudande, att få jobba i Kungsör 2 veckor i månaden, när jag och linda är hos honom och jobba de resterande 2 veckorna i Göteborg, och få en lägenhet där av företaget. Sen kommer han även forsätta med alla resor han gör runt om i världen där han mäter nytillverkade bilar osv. En glad nyhet med andra ord :)
Ikväll ska jag se lite på tv och skriva en bok recension om en bok som vi läst i engelskan, och som jag har glömt att lämna in (a) haha! Imorgon är det party hos Malin, it´s gonna be a good night!

Kram Louise 

Onsdag

dricka


Onsdag idag och även sista skoldagen för den här veckan, härligt (y) Lärarna är i London under torsdag och fredag vilket innebär att dem gav oss två lediga dagar bara sådär, inte illa skulle jag vilja säga ;) Dagen idag bestod av en samhälls lektion och en matte lektion. Fick tillbaka samhälls provet idag, 1 fel vilket innebar ett VG+ för ett MVG krävs även ett muntligt förhör vilket jag ska ha på onsdag, om en vecka. På mattelektionen hade jag prov, det var första gången jag kände att ett matte prov var riktigt lätt, så tummen upp för det (y). Efter skolan var jag iväg och kirrade lite dricka tills fredag. Jag fyller den 4 dec och Malin ville ha en fest för mig så hon fick fria händer att ordna en, så på fredag smäller det med andra ord ;) Ikväll ska jag bara ta det lugnt framför tv:n och inte plugga ett piss :)

Kram Louise


Plastikkirurgerna

:p


Nu ska jag kolla på plastikkirurgerna. Vad tycker du om plastikoperationer?
Jag anser att man har all rätt i världen att förändra sin kropp, så länge man gör det för sin egen skull. Gör man det för att göra någon annan nöjd så anser jag att det är fel. Gör man inte operationen för sin egen skull så får man förmodligen inte själv ut någon glädje av förändringen. Risken är att förändrar man något för att göra en annan person nöjd så kanske man hittar flera fel på sig själv och blir totalt nere. Det jag tycker är hemskt är att vi ska behöva leva i en värld där man inte får vara nöjd med sig själv som man är skapt. Det är det som jag tror är det som ligger till grund för alla diskussioner som finns. Klart att man får operera sig. Men hur man mår över sig själv sitter inte i det yttre, det sitter inuti, i hjärta och sinne. Och det är DÄR man borde operera sig (metaforiskt talat), inte på utsidan. Men vill folk operera sig så är det upp till dem, absolut. Det är bara synd att det ska behöva vara så vanligt att människor inte trivs med sig själva. Jag tycker personligen att vissa personer går över gränsen med plastikoperationer, på många ser angreppen rent ut sagt förjävliga ut. Men alla gör vi våra egna val. Jag skulle själv aldrig vilja genomgå en plastikoperation så länge jag inte råkat ut för en olycka etc som påverkat mitt utseende på ett negativt sett. Jag vill vara äkta så länge det går.
En viktig fråga att ställa sig själv om man vill genomgå en plastikoperation tycker jag är: "För vems skull gör jag detta?"

Kram Louise

Tisdag

school


Dagen idag har varit allmänt seg. La mig tidigt igår kväll och trots det var jag tröttare än tröttast imorse så hade helst velat ligga kvar i sängen. Men p.g.a mitt muntliga nationella i engelska så pallrade jag mig till skolan ändå. Sista lektionen var just nationella och det gick väl si sådär, den muntliga biten är ju min svagaste del av alla delar så visar sig hur det går, får jag reda på först efter jul. Det som är lite roligt är att jag är bättre på spanska än engelska, iofs är spanien och deras språk något jag brinner för så kan bero på det, vem vet. Imorgon har jag matte prov så tänkte sätta mig och kolla igenom det nu så jag får det gjort. Ikväll är det Plastikkirurgerna och Andra Avenyn på tv så då har jag inte tid för plugg ;)

Kram Louise 


Måndag

:p

                                                                 - Kungsör, the shithole.

Kom precis hem från skolan, ser ut som en blöt hund. Klart att det regnar när jag kliver av tåget i Kungsör, som vanligt. I morse öste det ner ännu mer, sen när man kommer fram till Eskilstuna, inget regn, konstigt det där tycker jag... Svenska uppsatsen imorse vet jag inte hur den gick, om jag ska vara helt ärlig. Jag skrev iaf 8 sidor så hoppas på att något utav innehållet stämmer, visar sig helt enkelt. Idrotten idag var mindre rolig, hoppade trampett och lirade spökboll, började nästan fundera på om man var tillbaka på lågstadiet? Jag menar, jag vill ha ansträngande lektioner, inte lektioner som man hade i trean, haha. 
    När Linda slutar så ska vi åka in en sväng till Tuna Park, visar sig om jag hittar nått kul. Ha en fortsatt bra dag!

Kram Louise

Söndag

rain

                                                          - All the world is waiting for the sun

Ber om ursäkt för seg uppdatering. Filmen i fredags var grymt bra! Lite svårt att säga om den var bättre eller sämre än Twilight men den var verkligen sevärd, rekommenderas starkt :)
    Igår kom älsk hit, blev en helmysig kväll med god mat och en massa gosaker, tjocka som vi är (a) Men vem tjockar inte på helgerna lixom? ;) Det är man värd efter en vecka i skolan eller på jobbet, helt klart (y)
    Imorgon har jag uppsats skrivning i svenska (antiken) ska kolla igenom det lite nu hade jag tänkt. Förstår egentligen inte poängen med den här uppsatsen, big deal vad som hände för 2000 år sedan i Grekland? Det tycker iaf inte jag...

Kram Louise 

New Moon

<3

Ikväll, närmare bestämt kl.21.15 så ska jag, Cissi och Lola se New Moon i Etown, efterlängtat!

Kram Louise

Fredag

:s


Godmorgon! Nu ska jag snart äta frukost och sedan ta mig ner mot tåget och åka till skolan. Ska ha nationella i engelska (uppsats) direkt på morgonen, önska mig lycka till? :) Slutar för övrigt halv fem idag, hemma halv sex, värt?

Kram Louise

 


Torsdag

(y)


Nyligen hemkommen från Eskilstuna. Ledig från skolarbetet men har varit där på utvecklingssamtal, och det gick bra, som förväntat. Det enda jag ska jobba på är att träda fram lite mer muntligt under lektionerna, jag som alltid har varit lite tillbakadragen ser det bara som en utmaning (y)  
    Lite senare, om 2 timmar för att vara exakt så ska jag möta upp Lola vid bussen, sen ska vi hem till henne så ska hennes syster få klippa mig, känns som det behövs nu. Annars ser dagen rätt lugn ut, blir tv ikväll och förhoppningsvis, om jag orkar, ska jag ta mig igenom lite mattetal.

Kram Louise

Onsdag


<3


                                                                       - Min bushund Diza


Kom precis hem från skolan. Skulle egentligen varit hemma först 16.20 men då jag är klar med mitt historia arbete som ska in först om 2 veckor så fick jag åka hem. Ibland lönar det sig att vara flitig ;)
Samhälls provet gick bättre än förväntat med tanke på att jag bara pluggade dagen innan. Så hoppas på ett bra resultat där. Hade även prov på ett gammalt matte nationellt idag, och matte är verkligen inte min grej så ni förstår nog att det inte gick allt för bra, tyvärr :/ Men man kan inte vara bra på allt som sagt. Imorgon är jag ledig då alla i klassen har utveckligssamtal. Har tid kl.11 så kommer bli pappa som får följa med mig, inga större konstigheter med det. Hoppas att ni får en fortsatt bra vecka!

Kram Louise

BIB

plugg


Nu har jag äntligen kommit på benen igen efter en lång och mycket tråkig period i sängen. Har inte kunnat göra spec mycket så har en del att ta mig an gällande skolfronten. Samhälls prov imorgon så ska sätta mig och plugga nu, bara att börja (y)

Kram Louise

Sick Cycle Carousel

:/

                         - When will this end? It goes on and on, over and over and over again

Ligger däckad i sängen för 4:e gången under kort tid, när ska det vända? Har 40 graders feber, hosta, ont i halsen och kan inte resa mig upp själv, värt :/ Uppdaterar igen när jag är frisk. Take care!

Kram Louise

Åk 9 dag


OP


                                                   - Malin visar upp t-shirten för dagen (y)


Idag började jag 08.15 med att förbereda allt i sjukrummet tills det att niorna skulle komma. Tillsammans med Ida, Niklas & Linnéa demostrerade jag för hur framstupa sidoläge gick till, hjärt & lungräddning, blodprov, blodtryck samt hamlisch manöver. Allt gick jättebra och många av 9:orna verkade intresserade av programmet, så tummen upp för det (y) Efter klockan 12 hade jag och 2 till i klassen nationellt prov i engelska (hörförståelse). Gick ganska bra men kunde ha gått bättre om jag inte hade haft sådan huvudvärk. Därefter slutade jag för dagen och när jag kom hem mådde jag sämre än sämst, tog tempen som visade att jag hade feber så har precis vaknat nu efter några timmars sömn, väl behövda! Imorgon är jag ledig och hoppas verkligen att febern inte håller i sig tills dess, jag har varit sjuk way to much! 

Kram Louise 

En saknad

<3


Idag började jag klockan 09.30 med att ha svenska i två timmar. Mycket segt då jag inte sov så mycket inatt av någon konstig anledning, blir sådär ibland. Efter svenskan hade vi idrott där vi lirade Tempoboll. För er som inte vet vad tempoboll innebär så ska jag förklara det. Spelarna delas in i två lag, sen väljer idrottsläraren ett x antal olika bollsporter. Han kastar ut en boll på planen, ca 5-6 spelare från vardera lag springer ut och lirar den sporten som det blev. Sen kastar läraren in en annan boll och de kvarstående i laget springer ut och lirar medan de som precis spelade går och sätter sig på bänken.
    Idag var det första gången sedan i våras jag rörde en handboll och verkligen lirade, går inte att beskriva känslan jag fick! Jag saknar den sporten något så sjukt mycket, jag har alltid varit en idrotts människa och att gå från att ha tränat en sport i 10 år till att inte träna någon sport alls har varit tungt och är fortfarande. Valet att inte ha sökt till ett nytt lag då mitt lag la ner har olika orsaker. Dels så tar det tid att ställa sig in i ett nytt lag och dels så tar det lång tid att acceptera för människor i min omgivning att jag inte orkar prestera lika mycket som en frisk person. Och då ser jag det hellre som ett bra val att nöja mig med mina 10 år inom den sporten. Men saknaden kommer alltid att finnas kvar.


Kram Louise


Ensam mamma

ensam mamma


Igår avslutades den tredje säsongen av "Ensam mamma söker" där vi fått följa Madelene, Ulrika och Helena i sökandet efter kärleken.. Det har varit en riktigt spännande säsong fylld med både kärlek och besvikelse. Resultatet av en fartfylld sommar blev att Madelene gav de 2 kvarvarande killarna Martin och Anders nobben, Ulrika valde fotbollslasse och Helena hockeyhunken Oscar. Jag tycker att de alla gjorde ett bra slutgiltigt val, även Madelene som visade att bara för att man är med i tv så betyder inte det att man måste blir kär. Läste på Aftonbladet att Helena fått många hatbrev hemskickade angående åldersskillnaden mellan henne och Oskar som är 12 år yngre. Personligen tycker jag att det här låter så patetiskt. Har man inte rätt att få vara kär och lycklig i vem man vill? Åldern är bara en siffra, den finns där, men åldern talar inte om vem du är, hur du är som person eller hur mogen du är, den finns bara där. Är du kär i en person som är x antal år äldre eller yngre så bortse från åldern och tillåt dig själv att vara lycklig! Sen är det en annan femma om en 12-15 åring är tillsammans med en 24:a åring men jag tror ni förstår vad min poäng är. Du kan inte styra över vem du blir kär i, du behöver inte ens försöka för det går inte.

Kram Louise 

Söndag

Hos Malin

                                   - Jag, Sär, Malin & Ewe inleder festen med pyramiden (y)

Nu är det söndag igen och den här veckan börjar lida mot sitt slut. Festen hos Malin i Fredags var riktigt lyckad, bortsett från att jag blev lite åksjuk på vägen hem och räva i bilen, inte så lyckat däremot ;p Igår åkte jag och Ewe till Sura, jag skulle träffa Frick och hon skulle träffa Kim, kom hem därifrån för några timmar sedan. Riktigt mysig helg måste jag säga :)
Imorgon är det dags för skola igen, inte alls taggad om jag ska vara ärlig, men har inte så mycket annat att välja på än att ta mig dit :p

Kram Louise


Paaarty

;)

                                                        Nu drar vi på paaarty i Etown :D <3

Kram Louise

5/11

:)

Kom hem från skolan för ca 2 timmar sedan. Ingen höjdare att ta sig hem igenom snöovädret, hatar verkligen snö! Cissi är här och blir kvar tills på lördag, ska hjälpa henne med en spanska uppgift och sen ska jag färdigställa mig egen uppsats om komminukation i kris, spännande! För övrigt så fick jag tillbaka historia provet igår, alla rätt (a) fick även tillbaka min uppsats om polisyrket idag, satte ett mvg även där så känner mig riktigt nöjd :) Alla kan om dom bara vill som jag brukar säga.
Efter att jag och Cissi färdigställt våra arbetsuppgifter för dagen så tänkte vi ta en sväng upp till konsum, inhandla nått gott, slå på en film och tagga inför festen hos Malin imorgon ;)
 
Kram Louise

2/11

:)


I fredags fick jag åka hem med ytterligare en ny besökstid då medicinen jag åt mot urinvägsinfektionen inte fick blandas med penicillinet, min vanliga otur så att säga. Hade återbesök idag och idag slapp jag åka hem, äntligen! Spenderade 4 timmar på lasarettet, riktigt segt men det resulterade i något positvit, och vad det kan vara? Jo, jag är numera inte allergisk mot penicillin längre, känns viktigt! Bommade första skoldagen idag så jag intar den första skoldagen efter lovet först imorgon, riktigt laddad, eller? Helgen var för övrigt jättebra, spenderades med Frick så kunde inte ha blivit bättre :)

Kram Louise


RSS 2.0