Nyår

nyår


Nu när det är ca 30 min kvar till 2010 så får jag passa på att säga gott nytt år ;) Har spenderat kvällen med Frick & Cissi, gillas!

Kram Louise


Onsdag

<3


Onsdag idag, näst sista dagen på året. Jag tycker 2009 har varit ett bra år, om man bortser från den regniga sommaren och den kalla vintern. Jag kommer bära med mig 2 speciella minnen från i år, endast 2. Det första är min resa till Spanien tillsammans med Cissi & Lola. Det finns inga ord som kan beskriva hur kul vi har tillsammans där nere, ingen kan förstå stämningen där nere förrän man själv har varit där. Och det är med ett leende på läpparna jag säger att 2010 bär det av igen ;) España rocks! Det sista minnet är såklart att jag träffade Frick. Äntligen en kille som inte var ute efter något för stunden, lite sex och sen är allt bra. Känner du igen dig? Så omoget! Vill bara säga tack till dig Frick, tack för att du fortfarande finns vid min sida och för att du står ut med mitt finska temperament som dyker upp ibland (a) Det är guld värt för mig!  
    Jag och Linda tänkte ta och se New Moon nu eftersom hon inte har sett den. Annars har det bara vart en slappar dag idag med lite städning osv.

Kram Louise

Luftslottet som sprängdes

:)


Luftslottet som sprängdes sätter punkt för Millennium triologin. Under filmens gång faller många pusselbitar på plats och jag tycker helt klart att filmen levererar ett bra slut på hela historien. För er som inte sett någon utav filmerna så kan jag rekommendera dom starkt!
    Kom till mamma för några timmar sedan. Har färdigställt 2 utav de 3 skolarbeten jag haft att göra över lovet, känns bra! Nu blir det tv resten av kvällen ;)

Kram Louise

Tisdag

:)


Snart drar jag och pappa in till Etown för att se sista filmen i Millennium triologin. Hoppas på en bra film med ett värdigt slut!

Kram Louise


Måndag

Lollo


Kom hem för ca 2 timmar sedan. Urban, Ewe & Linda hämtade upp mig hos Frick och så åkte vi en sväng till stan i Västerås. Sjukt mycket folk det är ute nu när rean är i full igång, men å andra sidan så åkte vi inte dit omedvetna om att det skulle vara mycket folk. Jag köpte ett par nya skor, svarta stövlar som går precis till knäna, gillart! För övrigt har helgen varit helt underbar :) Och tack Frick för julklappen ;) Nu är det pizza time!

Kram Louise

Fredag

Tja!
Vaknade för ett timme sen ungefär. Jag och pappa ska snart åka över till farmor & farfar och käka lite. Sen ska jag åka till Frick så kan hända att det blir lite dåligt med uppdatering här framöver. Hoppas att ni alla får en rolig helg!

Kram Louise

24:e

:)


Nu är min jul i princip färdigfirad. Började morgonen med att åka hem till pappa och därefter åkte vi tillsammans hem till farmor & farfar där vi firade jul med den resterande släkten. Efter 4 snåret åkte jag och syster hem till mamma & urban och firade lite även där. Och nu är jag tillbaka hos pappa igen. Har inte fått så mycket mer än cash, vilket jag iofs behöver :) Jo fick ett par nya skor också samt lite små saker som filmer och bränn skivor etc. Är supernöjd med dagen som varit och hoppas att ni också är det ;)

Kram Louise 


Julafton

god jul


God jul, eller hyvää joulua som man säger på finska ;) Hoppas att ni alla får en fin dag tillsammans med era nära och kära med många väl valda klappar :)

Kram Louise

Onsdag

vinter


Snön breder fortfarande ut sig runt om i landet och julen är snart här. Tiden bara rusar fram. Snart sitter man väl där i sin egna lägenhet och förbereder inför julen. Konstigt vart tankarna kan hamna ibland. Men tiden går fortfarande fort och vi kan inte stanna den och inte gå tillbaka i den. Så det gäller att ta vara på tiden väl och prioritera på rätt sätt. När man väl blir äldre ska tiden man ser tillbaka till, tiden som ung förhoppningsvis vara ett positivt minne.  
    Kom hem från Cissi för ca 1 timme sedan och har inte haft någon möjlighet att uppdatera då jag varit där ute. Var ett bra tag sen jag var där sist så var kul att få komma dit igen. Dagarna bjöd på mycket snack, god mat och en hel del spel lirande, familjespel/kortspel då så ni inte missförstår mig.
    Imorgon är det julafton, spännande ;) Den kommer spenderas med pappa på förmiddagen och mamma/urban på eftermiddagen. Hoppas att alla kommer få en fin jul!

Kram Louise

Måndag

<3


                                         - Cissi onykter
at Malins place iförd Kämpes kepa ;)

Nyduschad och klar, härlig känsla man får när man känner sig ren och fräsch. Ska som sagt hem till Cissi idag. Åker med Henke och Bettan efter jobbet så blir runt fyra nån gång som jag åker. Sjukt längesen jag var där ute då vi för det mesta brukar umgås i Kungsör, så ska bli kul att få komma iväg. Imorgon kommer Lola ut också så kan inte bli annat än kul ;)

Kram Louise

Söndag

:)


Igår var jag som sagt i Västerås under eftermiddagen. Köpte de sista julklapparna samt lite nya tapeter hem till pappa. Tapeten till vänster i bild kommer bli fondvägg  i mitt rum med gråa tapeter på de resterande väggarna. Tapeten till höger i bild kommer bli fond vägg i hallen med röda tapeter på de resterande väggarna. Kan bli riktigt nice :)
Igår kväll var det då middag, blev till att äta gott, ha julklappsbyte och lira lite gh bl.a. Jag fick den 3:e och sista säsongen av Anna Pihl av Ewe, supernöjd då det var den enda boxen jag saknade :)
    Idag har jag och Frick bara tagit det allmänt lugnt framför tv:n, annars har det inte hänt så mycket mer. Imorgon ska jag ut till Cissi och kommer bli kvar där tills på Onsdag så kan hända att det blir dåligt med uppdatering då, återstår att se.

Kram Louise

Middag

Kom hem från Västerås för ca 1 timme sedan. Sjukt mycket folk det är ute såhär innan jul, knappt så man lyckas ta sig fram på vägarna. Men hem kom vi iaf :)
Snart ska vi ha middag hemma hos mamma. Ewe och hennes bröder kommer samt deras flickvänner, trevligt :)

Kram Louise


Lördag

Godmorgon!
Inatt kom pappa hem från Frankrike så nu tänkte vi åka in till Västerås och köpa hem lite nya tapeter. Ska även hämta upp Frick som ska till mig ikväll, aldrig fel :)

Kram Louise

Fredag

kallt


Ska snart möta upp Cissi & Lola vid konsum för att inhandla lite gott till kvällen (y) Blir film maraton ikväll, long time ago! Och vad passar inte bättre än det nu när kylan har tagit över där ute?

Kram Louise

Torsdag

Godmorgon folket!

Vaknade nyligen, otroligt skönt att få ligga och dra sig i sängen hur länge man vill utan att behöva vara orolig för att missa tåget. För några dagar sedan kom den första snön som fortfarande breder ut sig över stora områden. Nu är det fram med pulka och vantar som gäller för många utav de yngre. Personligen är jag inte mycket för snö utan föredrar hellre att ligga ihop krupen under en varm filt framför en film. Har aldrig haft något intresse utav att spendera min tid ute under vintern, varken i skidbacken eller i pulkbacken. Tur att vi alla är olika och har olika intressen, annars vore nog inte livet lika kul. 
    Idag ska jag spendera dagen med Cissi & Lola så fort de har kommit hem från skolan, runt 4 snåret nån gång skulle jag tänka mig att det blir. Annars har jag inga speciella planer för dagen.

Kram Louise

Jealousy

..


Tänkte ta upp ett ämne som många människor har problem med, och som tyvärr vårt land Sverige är känt för. Avundsjuka. Folk snackar skit som aldrig förr, känns det som. Finns inte längre någon gräns, människor har inte längre någon värdighet i det dom säger. Utan hittar istället på saker. När man ser det såhär svart på vitt, så ser man kanske också grunden till varför det är så. Jag tror absolut att det beror på avundsjukan... Folk mår mer och mer dåligt över sig själva. Idealen blir sjukare och sjukare, det räcker inte att vara smal utan man måste vara benig. Nu mera är det faktiskt inte utseenden som räknas, utan även status, och vad ger status mer än pengar? Därför börjar det snackas, så att folk kan försöka vinna denna status, i hopp om att bli lyckliga. Helt förgäves. Jag undrar hur många gånger i mitt liv jag har fått kommentarer för att jag är smal, för att jag inte äter i skolan. Jag ska berätta sanningen för er, det som jag hör går in genom ena örat och ut genom det andra. Så länge du inte accepterar mig som jag är så har jag 0 respekt för dig, man ska respektera varandra och se varandras olikheter, tänk om alla såg ut som dig, skulle du må bra då? Du är unik precis som du är, försök inte att vara någon du inte är.

Kram Louise

Onsdag och Jullov

snö

                               - Snön är här vilket jag ogillar, jag är en sommartjej helt klart ;)

Började dagen med att ha det sista provet för den här terminen, så otroligt skönt! Får reda på resultatet först efter jul men det kan jag leva med :) Nu är även Matte A, Engelska A och Kommunikationskursen avslutad, så sjukt härligt att ha dessa kurser avslutade, framför allt matten. Vi får betyg i kurserna först efter jul så återstår att se vad det blir, fast jag har mina aningar ;) Slutade sista skoldagen för i år med den muntliga redovisningen i historia, det gick bra så blev ett bra avslut på dagen :) Utöver det så hade vi även julklappsbyte i klassen idag, jag fick ett presentkort till bio av Elin så det tackar jag så mycket för :)
    Nu när jag äntligen har lov så ska jag se till att verkligen ta vara på det. Dock så har jag lite plugg som måste göras över lovet men det blir en lätt match.

Kram Louise

Tisdag

plugg


Började morgonen med att göra det sista nationella i matte vilket tog 2 timmar. Det kändes som att det gick bra så jag hoppas naturligtvis på ett G där. Då matte inte är något jag är spec förtjust i så nöjer jag mig med ett G. Många som känner mig har hört mig säga att ett G för mig är samma sak som ett IG, det är det också men inte om man ser på matten, det är enda undantaget, så nu vet du det :) De resterande 2 lektionerna var omvårdnad och engelska så dagen flöt på rätt bra. Satte ett VG på nationella i engelska så är supernöjd :)
    Nu tänkte jag plugga lite till samhällsprovet som vi har imorgon, "Hur Sverige Styrs". Sista provet för den här terminen och sista skoldagen imorgon så jag är riktigt taggad! Annars är det Plastikkirurgerna och Andra Avenyn jag ska se på tv ikväll.

Kram Louise

Måndag

perkele


Dagen började med att jag möttes av den mindre trevliga kylan som väntade utanför dörren, brrr! Hade helt glömt bort att det är nya tågtider som gäller från och med idag så fick vänta i kylan 7 minuter extra. Och sen var det inte den vanliga dubbeldäckaren som kom utan ett gammalt tåg på 3 vagnar som vi fick kliva på. Alla i Kungsör fick lov att stå hela vägen till Eskilstuna, och det är ändå runt 40-50 pers som åker från Kungsör varje morgon. Och när lokföraren sen säger att det här är tåget som kommer gå på mornarna i fortsättning så blev jag rent utsagt pissed off. Kul att få stå på tåget som en packad sill framöver, perkele är det enda jag har att säga!
    Dagen för övrigt bestod av 3 lektioner, aldrig fel. Imorgon har jag nationella i matte (del 2) i 2 timmar så tänkte kolla igenom lite gamla prov nu för att bättra på minnet lite :)

Kram Louise

Söndag

:/


Igår började det snöa på väg till älsk, jag som ogillar snö blev väl inte sådär jätteglad. Visst, det är fint med snö men det är den där jäkla kylan jag inte riktigt kommer överens med, jag föredrar sommar och sol, helt klart :) Gårdagen var bra men kunde vart bättre, hursomhelt så har det varit en värd helg iaf :)
Imorgon är det dags för sista skolveckan, har 2 prov och en muntlig redovisning innan jag får gå på lov. Bara att bita ihop nu.

Kram Louise


Lördag

:)


Gårdagen med brudarna var nice, och ingen tv åkte ut genom fönstret eftersom Erik vann ;) Det gillas skarpt! Sen han tog ton med Skid Rows låt 18 and life så har han varit min favorit genom hela tävlingen :)
Nu ska jag åka till Västerås med far och sen ska han släppa mig hos älsk :) Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram Louise


Idol

idol


Nu sitter jag, Cissi och Lola bänkade framför tv:n och laddar inför idol, fett nice :) Själv håller jag stenhårt på Erik medan töntarna håller på Calle, får se om tv:n åker ut genom fönstret ikväll eller inte, återstår att se ;)

Kram Louise

Fredag

Godmorgon!
Sitter i skolan och har precis varit på lucia föreställning i aulan, var rätt b om jag ska vara ärlig men jag slapp ju samhälls lektionen så jag ska inte klaga :) Börjar matten om en halvtimme och därefter har jag fetaste håltimmen innan kommunikationen, inte spec värt. Jag och Malin tänkte ta en sväng upp på stan och inhandla de sista julklapparna, fördröja lite tid sådär :) Kommer hem vid halv 6 sen så får se vart jag möter upp Cissi & Lola. Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Louise

Torsdag

mammas pojkar


Sitter och kollar på finalen i Mammas pojkar, riktigt spännande måste jag säga :) Har haft fullt upp fram tills nu. Efter dagens första och enda lektion hämtade pappa mig och vi åkte och handlade lite. När vi kom hem sen kom några släktingar till mig över på fika eftersom pappa kom hem från Sydafrika igår, han var alltså inte hemma när jag fyllde. Så blev lite firande för mig idag istället, aldrig fel :)
    Imorgon är jag hemma först halv sex och då ska jag spendera resten av kvällen tillsammans med Cissi & Lola. Farsan ska iväg och parta i Etown så vi blir alone in the house, det gillas!

Kram Louise

Onsdag

boring


Kom nyligen hem från skolan, riktigt skönt att få komma hem :) Hade som sagt matte nationella idag (del 1) och det gick si sådär. Jag tänker inte påstå att jag är ett mattesnille eller har en mattehjärna för det har jag definitivt inte, så länge jag blir godkänd så är jag mer än nöjd :) Resultatet får jag först efter jul så efter att jag har gjort del 2 nästa vecka så ska jag hålla tummarna för ett G. Övriga lektioner som jag hade idag var Samhäll och Historia. På samhällen sysslar vi med "Hur Sverige styrs" som jag ska ha prov på nästa onsdag. I Historia är det medeltiden som gäller och jag och Malin samt några till ska hålla föredrag om Gustav Vasa, även det nästa vecka, spännande? Det är det inte...
    Ikväll ska jag ta och snygga till mitt rum lite samt färdigställa det sista inför mitt föredrag om polisyrket som jag ska hålla på fredag. Och sen ska jag givetvis se på tv också, I´m a tv freak (a).

Kram Louise

 


Tisdag

HLR


Idag slutade jag 11.30 så kom hem för 1 timme sen ungefär, inte helt fel :) Började dagen 08.30 med att ha psykologi följt av matte och omvårdnad. På omvårdnads timmen såg vi en instruktions film om HLR (Hjärt och lungräddning) samtidigt som vi utförde det på en docka, känd som "mini Anne". Det är mycket att tänka på och vi glömmer fort. Har du någon koll på hur en fullbordad HLR går till, inte? 
1. Reagerar personen på tilltal eller beröring? 
2. Andas personen? Lägg örat mot personens näsa och mun. Lyssna och känn om luft passerar igenom andningsvägarna. Se om bröstkorgen rör sig. 
3. Har personen någon puls? Känn efter med 2 fingrar på halsen.
4. När du kontrollerat oavstående punkter och inget är positivt så är det viktigt att du ringer ambulans och påbörjar HLR på en gång. 
5. Gör 2 inblåsningar genom att böja bak personens huvud och hålla för näsan. Därefter gör du 30 hjärtkompressioner genom att placera ena handen med handloven neråt mitt på bröstet och knyta den andra handen ovanför. Det är viktigt att du har raka armar när du påbörjar hjärtkompressionerna. Du får inte avsluta påbörjad HLR förränn ambulans är på plats. 
Lärde du dig något nytt? HLR är en viktigt egenskap som vi alla skulle behöva bära med oss, så nu när du lärt dig kan du göra nytta genom att lära andra, lycka till!
    De resterande timmarna som är kvar innan det är dags att sova ska jag ägna åt plugg och tv. Har nationellt prov i matte (del 1) imorgon och då gäller det att vara förberedd. Tänkte även förbereda inför kommunikationen på fredag då jag ska informera om polisyrket. Annars så är det Plastikkirurgerna samt Andra Avenyn jag ska se på tv ikväll :)

Kram Louise   

Måndag

:)


Skoldagen idag bestod av två lektioner, idrott och psykologi så finns inget att klaga på. Efter skolan åkte jag och Linda in till Västerås för lite julklapps shopping, fick med oss lite hem så det är aldrig fel (y) Kvällen förövrigt har varit lugn med lite mys framför tv:n :)

Kram Louise

Söndag

:)


Filmen igår var riktigt bra, helt i min smak (y) Nackdelen var att den var så jäkla lång, och jag som drack en del cola under filmens gång fick svårt att hålla mig till slut, men jag fick helt enkelt vänta med att pissa tills vi var hemma igen, haha! Sen bjöd filmen faktiskt på en hel del skratt, iaf från min sida ;)
Idag har det bara varit en mysdag, det gillas :) Imorgon har jag 2 lektioner då svenskan är inställd så när jag har slutat ska jag och syster åka in till stan i Västerås i hopp om att finna lite julklappar :)

Kram Louise


2012

2012


Min födelsedag igår var sjukt bra. Åt gott med familjen och såg på idol tillsammans :) Fick som sagt ett nattlinne och en vågtång av pappa tidigare i veckan. Igår fick jag pengar och en ros samt en parfym av Frick, det tackar jag för :D <3
Nu ska jag och Frick ta tåget in till Etown och se 2012, mysigt värre :)

Kram Louise

Bip test

:/


Ledig idag men då jag missat att göra bip testet så tog jag chansen att göra det idag. Det gick åt helvete rent ut sagt. Har varit sjuk till och från under två månader så har inte riktigt haft chansen att komma tillbaka till min kondition som jag brukar ha. Hoppade av då ungefär hälften av testet gått med blodsmak i hela käften. Jag är så pissed off så det går inte att beskriva, sen kan jag ibland funderar över varför jag av alla människor världen över ska drabbas av astma? Den pajjar allt som jag brinner för, perkele är det enda jag har att säga!
    Eftersom att det är min födelsedag idag så tänker jag försöka bli på lite bättre humör. Älsk kommer hit om några timmar och fram emot kvällen ska vi fira mig, det ser jag fram emot :) Hoppas ni alla får en fortsatt bra dag!

Kram Louise

Min dag

17 år

- 4 Dec 1992
17 år


Torsdag

brr


Kom hem från skolan för drygt en timme sedan, sjukt kallt ute nuförtiden, brr... Dagen har varit bra, dock lite halv tråkig. Har haft 3 lektioner varav två Social Omsorgs lektioner samt en Omvårdnads lektion. Tycker det är lite trist att ha samma ämne 2 gånger på en och samma dag, men har inte så mycket annat att välja på. Efter skolan var jag och Malin på stan, hittade massa roligheter inne på Hobbex, eller hur? haha ;) Väl i Kungsör sen så var jag tvungen att hämta ut ett paket på posten. Innan pappa åkte till Sydafrika så beställde han ett nattlinne och en vågtång till mig i födelsedagspresent så jag fick hämta ut det idag, bra tajming då jag fyller imorgon :) Ikväll ska jag bara ta det allmänt lugnt och se lite på tv.
    Imorgon har vi studiedag och jag ska göra bip testet. Har varit sjuk en hel del den senaste tiden så missade tillfället då vi gjorde det under en idrottslektion. Och eftersom jag har varit sjuk ett antal gånger nu så kanske ni kan lista ut att min kondition är rå kass? Ska ta itu med den så fort jag har slutat hosta och skit. Huvudsaken är att jag gör det imorgon så får det gå som det går :)

Kram Louise

Onsdag

brr


Kom precis hem från skolan. Inte lite kallt det börjar bli ute nu, bara att vänja sig antar jag. Försov mig en halvtimme imorse så var något stressad. Såklart så flyter ingenting på som det ska. När jag stod i duschen märkte jag att balsamet var slut, stressad som jag var slängde jag i lite av lindas balsam som är för blont hår, fråga mig inte varför? Och när jag skulle ta cykeln ner till station så hade cykellåset frusit, lyckat? Fick stressa som fan ner till stationen men det var det värt för jag hann precis med tåget, viktigt!
    Började egentligen 10.20 idag men p.g.a. mitt och Malins muntliga prov i samhäll så fick jag ingen sovmorgon, tyvärr :/ Provet gick bra, vi satte ett MVG (a) mycket viktigt. Den resterande dagen bestod av ytterligare lite samhäll samt matte och historia. Ikväll ska jag och Linda (syster) köpa hem pizza, mycket gott (y) För övrigt så blir det en chill kväll utan att öppna några skolböcker.
 
Kram Louise

Tisdag

^^


Kom hem från skolan för någon timme sedan. Vart en ganska kort skoldag då jag bara hade två nationella prov i engelska, läsförståelse samt hörförståelse. Gick ganska bra tycker jag, tänker inte ta ut något betyg i förskott, det återstår att se vad jag får. När jag skulle gå till station efter skolan så mötte jag en "neger", färgad man, kalla det vad du vill. Han kolla skit konstigt på mig redan från långt håll sen började han gå mot mig och jag tänkte att nu blir jag väl typ rånad eller nått. Konstigt hur många fördomar man sitter på egentligen. Det han gjorde var att stanna framför mig och sa: vad fin du är! Jag fick fram ett svagt tack till svar och forsatte gå, lite weird situation. 
    Nu tänkte jag ta och läsa på samhällen lite då jag och 2 andra i klassen har muntligt förhör tillsammans imorgon bitti. Givetvis så hoppas vi alla tre på att nå upp till ett MVG, vi får hålla tummarna (y) Ikväll är det Plastikkirurgerna samt Andra Avenyn på tv så då har jag inte tid för plugg, haha!

Kram Louise


RSS 2.0